Vapaaehtoisille

Haluatko auttaa muita?

Vapaaehtoistoiminta kannattaa! Vapaaehtoistoimijat käyttävät omaa, kallisarvoista aikaansa, mutta monesti siitä saa jotain vielä arvokkaampaa tilalle: hyvää mieltä, arjen apuja itselle(kin) ja jopa ystäviä!

Yhdistyksemme tarjoaa monipuolista tukea ja apua vapaaehtoisilleen, lisäksi pääset osalliseksi erilaisista yhdistyksen ja piirin koulutus- ja virkistystapahtumista. MLL Hyvinkään vapaaehtoisena pääset mukaan iloiseen joukkoon tekemään yhteistä hyvää!

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia MLL Hyvinkäällä on mm.:

Tapahtumien järjestäjä

Yhdistyksessämme järjestetään monenlaisia tapahtumia, esim. kirpparitapahtumat, liikuttavat tapahtumat, suojatiepäivystys... Antamalla puolikin tuntia aikaasi voit olla mukana mukavissa tapahtumissa ja tuoda iloa monille!

Suojatiepäivystäjä

MLL Uudenmaan piiri ja If Vahinkovakuutusyhtiö järjestävät jälleen koulujen alkaessa suojatiepäivystyksen. Myös Hyvinkäällä järjestetään suojatiepäivystyksiä vapaaehtoisvoimin. Aamulla koulujen läheisyydessä päivystävät vapaaehtoiset turvaavat koululaisten kulkua ja muistuttavat autoilijoita pienistä tielläliikkujista. Yksikin päivystäjä yhdelläkin koululla turvaa jo monen koululaisen kulkua. Ilmoittaudu mukaan!

Kylämummi tai -vaari

Kylämummit ja -vaarit voivat toimia esimerkiksi perhekahviloissa tai päiväkodeissa. Heidän tärkeänä tehtävänään on "vain" olla läsnä. Kylämummi- ja -vaaritoiminta vahvistaa sukupolvien välistä yhteyttä. Toiminta lämmittää kaikkien siihen osallistuvien sydäntä.

Perhekahvilan ohjaaja

Yhdistyksellä toimii perhekahvilaa vastaava avoin päiväkoti Pikku-Veturin tiloissa maanantai-aamupäivisin klo 8.30-11.30. Perhekahviloita voi myös perustaa lisää. Miten olisi iltaperhekahvila? Tai vauvaperhekahvila?

Perhekahvilaa ei tarvitse ohjata yksin, sen voi tehdä myös pareittain tai pienellä porukalla. Yhdistys auttaa perhekahvilan käynnistämisessä, paikan etsimisessä ja on tukena.

Kerho-ohjaaja ja vertaisryhmäohjaaja

Lasten kerhotoiminta tarjoaa monia mahdollisuuksia. Olisiko sinulla mahdollisuuksia ohjata lapsille ja / tai perheille kerhoa?

Vertaisryhmät ovat erinomaisia kokemuksen jakamisen ja oppimisen paikkoja! Yhdistyksessämme on järjestetty ja oltu mukana ohjaamassa mm. Kahden kulttuurin koti-vertaisryhmää, toiminnallista Tanssitan Vauvaa-vertaisryhmää ja Eväitä Arkeen-ryhmää pienten lasten vanhemmille. Lisää mahtuu. Vertaisryhmät käynnistyvät usein ohjaajan mielenkiinnosta ja / tai omasta elämäntilanteesta.

LasteN Eroapu

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia tarjoaa myös NEro-hankkeen palvelut (NEro=lapseN Ero). NEron puitteissa voi toimia vapaaehtoisena joko perhetapaamisissa tai lasten vertaisryhmän ohjaajana. NEron vapaaehtoiset koulutetaan tehtäväänsä. Lisätietoja NEro-hankekoordinaattorilta, Paula Väliaholta.

Perhekummi

MLL:n perhekummit ovat MLL:n kouluttamia vapaaehtoisia, jotka haluavat olla mukana tukemassa lapsiperheitä. Oman perhekummin voivat saada odottavat ja alle kouluikäisten lasten perheet, jotka tarvitsevat tukea arkeensa. Perhekummitoimintaa koordinoi MLL Uudenmaan piiri. Lisätietoja piirin perhekummisivuilta.

Hallituksen jäsen

Yhdistystä johtaa sen hallitus. Hallitus kokoontuu n. kolmen viikon välein päättämään yhdistyksen asioista. Hallituksen jäsenenä olet mukana yhdistystoiminnan ytimessä. Hallitustyöskentely on joskus haastavaa ja aikaa vievää, mutta se tarjoaa oppimista ja kokemusta, jollaista on muualta vaikea saada.

Miten mukaan?

Kaikista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista saat lisätietoa kysymällä yhdistyksen puheenjohtaja Heidi Kaukiselta. Voit lähettää s-postia osoitteeseen pj.hyvinkaan.yhdistys(at)mll.fi (korvaa (at) @-merkillä). Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa eikä kysyminen sido vielä mihinkään.