NEro-hanke

NEro-hanke jakautui kahteen vaiheeseen. NEro I -hanke toimi 1.3.2013 - 29.2.2016, NEro II -hanke alkoi 1.3.2016 ja päättyi 31.12.2018.

Tältä sivulta löydät lisätietoa NEro-hankkeesta:

NEro-hankkeen loppuraportti

NEro I ja NEro I -hankkeen loppuraportti

NEro II ja NEro-hankkeen arviointiraportti

NEro-hankkeen periaatteet

NEro-hankkeen loppuraportti

NEro I

NEro I -hanke alkoi 1.3.2013 ja päättyi 29.2.2016. NEro I -hanketta rahoitti Raha-automaattiyhdistys.

NEro I -hankkeen tavoitteet olivat:

1. Lapsen perusturvallisuuden tukeminen ja vahvistaminen perheen ero- ja kriisitilanteessa,
  2. Vanhempien tukeminen lastensa tukemisessa perheen ero- ja kriisitilanteessa,
  3. Lapsen kanssa toimivien tahojen osaamisen kehittäminen lapsen tukemisessa perheen ero- ja kriisitilanteessa,
  4. Mallin kehittäminen lasten, perheiden ja ohjaajien väliseen yhteistyöhön varhaiskasvatusikäisten lasten tukemisessa perheiden ero- ja kriisitilanteissa ja
  5. Mallin juurruttaminen käyttöön.

Tavoitteisiin 1-3 pyrittiin kehittämällä toimiva vertaisryhmämalli ja kouluttamalla siihen ohjaajia ympäri Suomen. NEro I -hankkeessa kehitettiin Tilli Toukka -vertaisryhmät 4-6 -vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet tai eroamassa sekä sen tueksi Tilli Toukka -ohjaajakoulutus. NEro I -hankkeen aikana koulutettiin yli 450 Tilli Toukka -ohjaajaa ympäri Suomen. Sekä vertaisryhmän kävijöiden että koulutettujen Tilli Toukka -ohjaajien mielestä vertaisryhmämalli on toimiva kokonaisuus.

Voidaan siis todeta, että NEro I -hanke saavutti erinomaisesti tavoitteet 1-4. Tilli Toukka -vertaisryhmän toimintatavoista kehitettyjä tunnetyökaluja Tilli Toukan tapaan avoimessa toiminnassa käytettäväksi saatiin levitettyä ympäri Suomen, mutta Tilli Toukka -vertaisryhmien juurtumiseksi MLL Hyvinkään yhdistys päätti hakea lisää rahoitusta. Raha-automaattiyhdistys myönsi rahoituksen ja NEro II -hanke alkoi 1.3.2016.

NEro I -hankkeessa järjestettiin myös paikallisia palveluita:

* NEro-hankeseminaarisarja, johon kuului neljä NEro-hankeseminaaria.

* toimintaa Hyvinkäällä, esim. MLL Tampereen osaston kehittämät Eron edessä -illat ja perhetapaamiset

NEro I -hankkeesta on tehty laajempi loppuraportti, joka löytyy alta. Vaikka loppuraportissa onkin luku "Virheitä ja epäonnistumisia", totesi NEro-hankkeen ohjausryhmä, että virheet ja epäonnistumiset ovat kehittämishankkeiden tärkeimpiä huomionaiheita.

NEro II

NEro II -hanke alkoi 1.3.2016 ja päättyi 31.12.2018. Hanketta rahoitti Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

NEro II -hankkeen tavoitteita olivat:

1. Tilli Toukka -toiminnan kiinnittäminen jo olemassa oleviin alueellisiin rakenteisiin ja

2. Tilli Toukka -ohjaajien tuen kehittäminen.

Koko hankkeen toimintasuunnitelma löytyy alta, samoin toimintasuunnitelman lisälehti vuodelle 2017. Vuonna 2017 hankkeelle teetettiin ulkoinen arviointi, jonka teki Werka kehitys. Arvioinnin jälkeen hankkeen toimintasuunnitelmaa tarkennettiin vuodelle 2018. Sekä arviointiraportti että vuoden 2018 toimintasuunnitelma löytyvät alta.

PDF-tiedostoNEro II - toimintasuunnitelman lisälehti 2017.pdf (287 kB)
Vuonna 2017 tehty päivitys NEro II -hankkeen toimintasuunnitelmaan
PDF-tiedostoNEro II_arviointiraportti_30.11.2017.pdf (3.3 MB)
PDF-tiedostoNEro II 2018.pdf (239 kB)
PDF-tiedostotyönohjaajan terveisiä NEro-hankkeen viimeiselle vuodelle.pdf (244 kB)
NEro II -hankkeen työnohjaajan esitys NEro-hankkeen ja MLL Hyvinkään yhdistyksen juhlakokouksessa ja hänen terveisensä hankkeen viimeiseen vuoteen

NErolla lapselle voimaa- eli lyhyemmin NEro-hanke (NEro=lapseN Ero) on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvinkään yhdistyksen ja Yhden Vanhemman Perheiden Liiton Hyvinkään seudun Tuikkeen yhteinen kehittämishanke. Hanketta rahoitti Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuella.

Toiminta-ajatuksemme
NErolla lapselle voimaa

Visiomme
Turvaa onnellinen lapsuus

Arvomme
Lapsen ja lapsuuden arvostus, vanhempien yhtäläiset oikeudet ja eettisyys

NEro-hanke ja siinä kehitetty toiminta perustuvat viidelle peruspilarille: arki ja rutiinit, kosketus, tunteet, positiivinen palaute sekä toivo.