Ohjaajien materiaalipankki

Paikallinen verkosto

Tilli Toukka -ryhmän ohjaaminen alkaa paikallisen verkoston luomisella ja paikallisten lapsille ja perheille tarjolla olevien eropalveluiden kartoittamisella. Tiedot kootaan ja jaetaan vanhemmille. Alla esimerkki Hyvinkäältä.

Viestintä

Alla materiaalia Tilli Toukka -ryhmien mainostamiseen sekä ammattilaisille suunnattu tarvekysely.

Tilli Toukka -vertaisryhmä.jpg (49 kB)
Erityisesti Tilli Toukka -vertaisryhmään liittyvä kuva
Tilli Toukka tunne- ja vuorovaikutustaitojen tukena.jpg (40 kB)
Yleisesti Tilli Toukka -toimintaan liittyvä kuva
Tuntematon tiedostomuotomainospohja.pptx (64 kB)
Tilli Toukka -ryhmän mainospohja pptx-muodossa. Voit ladata mainoksen tästä koneelle muokattavaksesi. Muistathan mainita siinä sen yhteistyötahon, jonka puitteissa ryhmän järjestät.
PowerPoint-esitysmainospohja.ppt (126 kB)
Mainospohja ppt-muodossa. Voit ladata mainoksen tästä koneelle muokattavaksesi. Muistathan mainita siinä sen yhteistyötahon, jonka puitteissa ryhmän järjestät.
MS Word -tiedostotarvekysely ammattilaisille.docx (19 kB)
Ammattilaisille suunnattu tarvekysely. Sen avulla kannattaa kysellä paikallisesta Tilli Toukka -vertaisryhmän tarpeesta ennen ryhmän käynnistämistä. Kun ryhmä käynnistetään tarpeen mukaan, saadaan siihen yleensä myös asiakkaita.

Mainosesimerkki

Lomakkeet

Alla hakemus- ja aloituskeskustelulomake sekä palautelomakkeet Tilli Toukka -vertaisryhmiin. Hakemus- ja aloituskeskustelulomakkeet tulee muokata ennen käyttöä, kohdat merkitty punaisella.

HUOM!

Muistathan, että lomakkeista syntyy henkilörekisteri. Ne tulee säilyttää vain paperiversioina ja aina lukkojen takana. Jos lomake palautetaan sähköpostitse, pitää sähköposti poistaa lomakkeen tulostamisen jälkeen kokonaan sekä sähköpostiohjelmasta että sähköpostipalvelimelta.

Tilli Toukan sovellettavuudesta

Tilli Toukka -vertaisryhmä on tarkoitettu 4-6 -vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat ovat eronneet tai eroamassa. Vertaisryhmämalli on sovellettavissa muuhunkin käyttöön, esimerkiksi jo mallin yksittäisiä elementtejä ja menetelmiä voi käyttää monissa tilanteissa kaiken ikäisten lasten kanssa.

NEro-hankkeessa on ohjattu kaksi Tilli Toukka -leiriä eka- ja tokaluokkalaisille. Leirin toteuttamisesta koottu raportti löytyy alta.