Muita toimijoita

Tälle sivulle pyritään keräämään mahdollisimman kattavasti tietoa lasten ja nuorten ohjelmatarjonnasta Hyvinkäällä ja lähialueilla. Mikäli tiedossasi on muita mahdollisia ohjelmantarjoajia, otathan yhteyttä joko suoraan heihin ja kerrot sivuistamme tai meihin esimerkiksi palautesivun kautta.

 

TOIMINTAA HYVINKÄÄLLÄ

 

Avointa varhaiskasvatustoimintaa

 

Hyvinkään kaupungin avoimet päiväkodit Pikku-Veturi ja Päiväpirtti järjestävät monipuolista avointa varhaiskasvatustoimintaa. Toimikausi noudattaa koulujen toiminta-aikoja, Päiväpirtti avoinna koulujen kesäloman alun jälkeen vielä pari viikkoa.

Pikku-Veturi Facebookissa

Päiväpirtti Facebookissa

 

Käsitöitä, taidetta

 

Taito-käsityökoulu Helmi tarjoaa hyvinkääläisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden osallistua käsityön taiteen perusopetukseen. Käsityökoulussa tutustutaan laajasti käsityön eri tekniikoihin ja materiaaleihin. Tärkeintä opetuksessa on tekemisen ja oivaltamisen ilo.

Lasten ja nuorten käsityön taiteen perusopetusta on tarkoitettu kaikille 7-18 –vuotiaille, jotka ovat innostuneita käsillä tekemisestä. Ryhmät kokoontuvat kerran viikossa, Villa Artussa, 2-3 oppituntia kerrallaan.

Haku Taito-käsityökouluun alkaa toukokuussa ja oppilaaksi otetaan hakujärjestyksessä. Peruutuspaikkoja voi tiedustella myös lukuvuoden aikana.

Lisätietoja Taito-käsityökoulu Helmi, Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää p. 019-870 1277, helmi@taitouusimaa.fi, http://www.taitouusimaa.fi/kasityokoulut/hyvinkaan-helmi/

Rehtori Erja Haavisto, p. 050-435 4426, erja.haavisto (at) taitouusimaa.fi

 

Lasten ja nuorten taidekeskus

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö vaalii ja edistää lasten ja nuorten taidekasvatusta Suomessa. Taidekeskus järjestää näyttelyitä, tapahtumia, koulutusta ja työpajatoimintaa. Painopiste on visuaalisissa taiteissa. Taidekeskuksen ydin on 1970-luvun alusta lähtien karttunut kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen kokoelma ja  arkisto, jossa on n. 100 000 teosta n. 130 maasta.

Lasten ja nuorten taidekeskus toimii yhteistyössä nuoriso-, taide- ja kulttuurialan toimijoiden kanssa. Taidekeskusta ylläpitää opetus- ja kulttuuriministeriö ja Hyvinkään kaupungin vuonna 1980 perustama säätiö. Lasten ja nuorten taidekeskuksen toimitilat ovat Hyvinkään Villatehtaalla sijaitsevassa kulttuurikeskus Villa Artussa, jossa toimivat myös Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu sekä Taito-Uusimaa ry:n käsityökoulu Hyvinkään Helmi.

Kotisivut: http://www.artcentre.fi/etusivu

 

Monipuolista liikuntaa

 

Dance Art tarjoaa monipuolista tanssitarjontaa lapsille, nuorille ja aikuisille aloittelijasta edistyneisiin. Lisätietoja osoitteesta www.danceart.fi tai 040-5358577/Minni Arposuo

 

Hyvinkään Painiklubi, www.hyvinkaanpainiklubi.com

 

Hyvinkään Tahko on yksi Suomen suurimmista sekä perinteikkäimmistä pesäpalloseuroista. Tahkossa toimii kaikkiaan 16 juniorijoukkuetta sekä 4 aikuisjoukkuetta edustusjoukkue Superpesiksen ohella.

Seuran junioritoiminta on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia. Perinteinen pesiskoulu pyörähtää jälleen kesäkuun alussa koulujen päätyttyä käyntiin. Tämän lisäksi koulupesis (toukokuussa), uusien joukkueiden perustaminen nuorimpiin ikäryhmiin, sekä nuorempien ikäryhmien joukkueiden täydentäminen kuuluvat suunnitelmiin.

Lisää tietoa seurasta, sen junioritoiminnasta sekä ajankohtaisista asioista löydät suoraan seuran sivuilta: http://www.hyvinkaantahko.fi/

 

Hyvinkään voimistelu ja liikunta Hyvoli ry:n tavoitteena on tarjota monipuolista ja laadukasta harrasteliikuntaa kaikille sekä järjestää tavoitteellista joukkuevoimistelua. Lisätietoja toiminnasta ja lastenryhmistä http://hyvoli.sporttisaitti.com/.

 

Hyvinkään Uimaseura tarjoaa uinnin harrastamismahdollisuuden vauvasta vaariin, lisätietoja https://www.hyvinkaanuimaseura.fi

 

Musiikkia

 

Hyvinkään musiikkiopisto on lapsille ja nuorille taiteen perusopetusta antava musiikkioppilaitos. Hyvinkään musiikkiopiston musiikkileikkikoulun toiminta on suunnattu 0-7 -vuotiaille lapsille. Musiikkileikkikoulu antaa hyvän mielen perustan mahdollisille tuleville soitinopinnoille ja toimii myös oivana yleismusikaalisuuden kehittäjänä. Opiston kotisivut www.hymo.fi.

 

Jokelan musiikkileikkikoulu on järjestänyt varhaisiän musiikinopetusta Hyvinkäällä 0-8-vuotiaille lapsille vuodesta 2005 lähtien. Lukukausittain kokoontuvien vauva-, perhe-, leikki- ja soitinryhmien lisäksi Hyvinkäällä järjestetään joka toinen vuosi myös kesämuskariryhmiä. Lisätietoa eri-ikäisten lasten muskariryhmistä, musiikin varhaiskasvatuksesta ja toimipaikoistamme löydätte internet-sivuiltamme osoitteesta www.jokelanmusiikkileikkikoulu.com.

 

Palveluja perheille

 

Odotetaanko teille perheenlisäystä tai onko perheessänne neuvolaikäisiä lapsia? Olisiko mukavaa, jos joku ehtisi kuunnella ja jutella sinua askarruttavista asioista? MLL:n perhekummit ovat perheen tukena vanhemmuudessa, kuuntelemassa ja keskustelemassa. Lisätietoja ja perhekummin hakeminen MLL Uudenmaan piirin sivuilta.

Hyvinkään kaupunki tarjoaa monipuolisia palveluja lapsiperheille. Jos perheesi kaipaa apua, kannattaa ensimmäisenä olla yhteydessä Hyvinkään kaupungin Nopsaan. Nopsassa vastataan ma–to klo 8–15 ja pe klo 8–13 numerosta 040-704 3728.
 

Teatteria

 

Teatteri Päivölästä saa lisätietoa osoitteesta www.teatteripaivola.com/

 

Tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista

 

Hyvinkään kaupungin nettineuvola Nelli löytyy osoitteesta http://www.hyvinkaa.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/lapsiperheiden-palvelut/neuvolat/

 

TOIMINTAA LÄHIALUEILLA

 

MLL Jokelan yhdistyksessä järjestetään Odottavien äitien iltoja, illat ovat kaikille odottajille avoimia. Lisätietoja Jokelan yhdistyksen kerhotoiminta -sivuilta.